Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier orzechowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1 l
cukier 1/2 kg
migdały 1 dag
Goździki całe Prymat 1/3 opakowania
cynamon 1/2 laska
woda 2 (przegotowana)
orzechy włoskie 1/2 zielone

Przepis i sposób przygotowania na: Likier orzechowy

Orzechy przekrawamy na ćwiartki, dodjamey migdały, goździki i cynamon. Całość zalewamy spirytusem i 1 szklanką wody. Zakorkowujemy i odstawiamy na 1 miesiąc. Cukier połączyć z pozostałą wodą, wymieszac i po miesiącu dodać do nalewki. Pozostawić na rok w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 23.03.2011 17:08
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak