Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selerowa z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół drobiowy
seler 30dag
łyżka masła
śmietana 3łyżźki
pęczka szczypiorku 1\\3
zupa w proszku jarzynowa

Przepis i sposób przygotowania na: Selerowa z papryką

Seler obrać,opłukać pokroić w paski.Papryke umyć,usunać gniazdko nasienne,miązcz pociąć w paseczki.Na patelni rozgrzać masło,wrzucić seler,przesmażyć.Zupe jarzynową rozprowadzić w 1l wody,doprowadzić do wrzenia.Dodać podsmarzony seler,papryke oraz kostke rosołową,gotować 10 min.Szczypiorek umyć,osuszyć,posiekać,dodać do zupy.Śmietane wymieszać z małą ilością ciepłej zupy,dodać do garnka,całość chwile gotować.Zupe rozlać na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak