Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śliwowica

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 2 kg
cukier 20 dag
Goździki całe Prymat 1/2 opakowanie
sporytus 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: śliwowica

Owoce oczyścić, sparzyć, usunąć pestki. Zasypać cukrem, wymieszać. Odstawić na około 5 godzin w chłodne miejsce. Dodać goździki, zalać spirytusem i szczelnie zakorkować. Odstawić na 4 miesiące. Przefiltrowac i odstawić na kolejne 4 miesiące :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 28.09.2011 07:30
Mocne, że HEJ!!!
Goya 18.11.2010 16:05
lubię to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak