Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp na słodko w pomarańczach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 duża sztuka
pomarańcza 3 sztuki
masło 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
oliwa
pieczarki 20 dag
wino białe wytrawne 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Karp na słodko w pomarańczach

Pomarańcze wyszorować, pokroić w ósemki. Karpia nacieramy oliwą i układamy w naczyniu żaroodpornym. Naookoła niego układmay pomarańcze, posypujemy pieczarkami. Całość zalewamy winem. Zapiekamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak