Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp zapiekany z natką pietruszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 duża sztuka
cytryna 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczek
oliwa 1/2 szklanka
czosnek 2 ząbki
curry
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Karp zapiekany z natką pietruszki

Rybę dokładnie oczyszczamy. Skrapiemay sokiem z cytryny, nacieramy czosnkiem, doprawiamy. Nacieramy oliwą, posypujemy posiekaną natką pietruszki. Zapiekamy w piekarniku około 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak