Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane jabłka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 12
miód 6 łyżek
rodzynki 0,5 szklanki
orzechy włoskie 1/3 szklanki
sok z cytryny 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane jabłka

Rodzynki sparzyc. Orzechy pokroic drobno. Jabłka umyc i odciąć góre. Łyżeczka ostrożnie wydrążyc srodek. Pozostawiająć ok. pół centymetra miąższu z każdej strony. Powycinac gniazda nasienne z wydrążonej części pokroić drobno. Skropić sokiem z cytryny żeby nie czerniało. Rodzynki, orzechy i pokrojony miąższ wymieszać z miodem. Tym nadzieniem napełnić jabłuszka i przykryć odcięta częścia. Piec w piekarniku ok. 20 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 17.03.2011 16:17
ciekawe
Cbeti 22.11.2010 12:27
Szybki i łatwy deser
ada12302 19.11.2010 22:22
muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak