Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane białe kiełbaski w winnym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białe kiełbaski 6 sztuk
cebula 3 sztuki
jabłka 4 sztuki
olej
ocet winny 2 łyżki
chili
czosnek 2 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane białe kiełbaski w winnym sosie

Cebule kroimy w talarki, jabłka w ćwiartki. Naczynie do zapiekania wyścielamy podduszoną cebulą, dodajemy zmiażdżony czosnek, na nie układamy ponacinane kiełbaski. Na wierzch układamy ćwairtki jabłek. Całośc polewamy olejem i octem, doprawiamy do smaku i zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak