Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 1 kg
jajko 4
cebule 2-3
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar

Mięso opłukać i zmielic dwa razy. Doprawic do smaku. Cebule pokroić bardzo drobno. Na srodku talerza umieścić mięso w srodku zrobić zgłebienie i wbić żółtko. Na około posypac posiekaną cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 29.11.2013 20:33
nigdy nie próbowałam tataru
ilka_86 18.04.2012 09:43
osobiście nie przepadam, ale moja mama uwielbia i dodaję ogórka kiszonego
PaniMISIOWA 12.12.2010 12:52
Ja zawsze daję jeszcze pokrojonego w kosteczkę ogórka konserwowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak