Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe babeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białka z jajek 4 szt.
cukier puder 1 i 1/2 łyżki
migdały mielone 50 g
migdały w patkach 15 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jagody 400 g
twarożek 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe babeczki

Przygotowuje formę do peczenia babeczek z wgłebieniami(mogą byc również foremki do babeczek 6 szt.). Białka ubijam na sztywną pianę. Dodaję cukier i ubijam 1-2 minuty aż piana będzie lśniąca. Następnie dodaję mielone migdały i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszam i przekładam do foremek, na wierzchu posypuję płatkami migdałów. Piekę w 180 st. przez 10-15 min., aż się zrumienią. Owoce jagodowe podgrzewam w rondelku. Babeczki podaję z porcją twarożku i jagód.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak