Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z konfiturą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier drobny 3 łyżki
mąka tortowa 3 szklanki
jajko 1 sztuka
Soda oczyszczona Prymat 1/3 lyżeczki
kefir 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z konfiturą

wszystkei skladniki wymieszać na gLadką masę. Z tym że sodę dodać jako ostatnią. Smażyć na gorącym tłuszczu na zloty kolor, cukru można dodać więcej.
Racuchy podawać z konfirturami lub kwasną smietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 28.10.2011 15:36
pycha
Bart 25.03.2011 23:52
mniam- pyszności
FAFIK 13.03.2011 15:51
uwielbiam
iknkirke 14.12.2010 12:59
pyszne
Mysiunia 04.12.2010 17:14
super!
pegaz 20.11.2010 18:56
pyszne
pegaz 15.11.2010 20:26
super
marta639 17.09.2010 21:51
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak