Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja mollets, czytli na półtwardo

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
woda 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja mollets, czytli na półtwardo

Umyte jaja włożyć do wrzącej osolonej wody, przykryć i gotować wolno 6 min.
Jaja mollets są łatwo strawne i mogą zastąpić z powodzeniem jaja gotowane na twardo. Podaje się je w sosach, z dodatkiem kasz, makaronu lub ziemniaków oraz warzyw gotowanych, a przynajmniej surówki.
Jaja gotowane na półtwardo możemy również podawać do potraw z grzybów i warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 14.09.2010 21:28
chyba jednak wolę na miękko :-)
Aseret 13.05.2010 18:43
I znów przepalcowanie - literówka ... powinno być: \"Jaja mollets, czyli na półtwardo\"

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak