Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska pół głowki
suszone pomidory 2 łyżki
kukurydza w puszce pół puszki
ocet winny 2 łyżki
majonez 2-3 łyżki
sól do smaku
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę drobno posiekałam i posypałam solą.Wsypałam suszone pomidory(użyłam takich drobnych),odsączoną kukurydzę i pokrojoną w cienkie plasterki cebulę.Całośc wymieszałam i wlałam ocet i 2-3 łyżki majonezu(chociaż myślę że z oliwą też by świetnie smakowała,lecz akurat mnie się skończyła).Dokładnie lecz delikatnie wymieszałam i odstawiłam do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.11.2011 23:05
Na pewno smakuje wspaniale.
Goya 22.01.2011 14:15
Fajna
Edyta38 16.01.2011 09:44
smaczna:)
Koper 22.12.2010 12:23
Musi być pyszna
Iwusia 23.11.2010 00:05
Pięknie wygląda i pewno smaczna jest :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak