Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica w chrupiącej skórce z sosem grzypowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1
pieczarki 500 g
papryka czerwona
śmietana 12% 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat
mąka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica w chrupiącej skórce z sosem grzypowym

Poledicę pokrój w plastry i lekko rozbij ręką. Dopraw solą i pieprzem. Przesmaruj musztardą. Obtocz w mące i piecz na oleju. Pieczarki obierz i pokrój w plastry. Usmaż razem z pokrojoną papryką. Potem dodaj wymieszaną w osobnym naczyniu wodę, mąkę i śmietnę. Zagotuj. Polędiczki rozłóż na telerzu i polej sosem pieczarkowym. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 14.02.2011 22:22
niezła
aga130982 29.11.2010 11:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak