Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone paprykowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
bułka czerstwa 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
czosnek 2 ząbki
bułka tarta pikantna do panierowania
olej do smażenia
cebula 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone paprykowe

Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy. Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Łączymy ze sobą wszystkie skadniki, formujemy niewielkie zraziki. Panierujemy w bułece tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 15.12.2011 07:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak