Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta serowa-cebulowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto na tartę 1 porcja
cebula 3 sztuki
czosnek 3 ząbki
oliwa
jajko 3 sztuki
ser biały 20 dag
ser żółty 20 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta serowa-cebulowa

Ciasto na tartę przygotowujemy wg przepisu:

Cebulę siekamy, wyciskamy czosnek. Całość dusimy na rozgrzanej oliwie. Żółtka mieszamy z twarogiem. Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z farszem cebulowym, doprawiamy do smaku. Natłuszczamy formę. Rozwałkowujemy ciasto i wykładamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem i nakładamy masę cebulową, wierzch posypujemy serem żółtym startym na grubej tarce. Pieczemy około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agunesu 03.11.2012 16:45
smaczne
goofy9 18.11.2010 11:54
uciekło mi ... wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/70236/ciasto-na-tarte.html :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak