Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka kolorowa z warzyw na szybko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1
pomidory 4
papryka czerwona 1
papryka zielona 1
cebula biała 1
cebula czerwona 1
marchewka 1
ocet 4 łyżki
olej roślinny 4 łyżki
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do zmaku
cukier drobny szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka kolorowa z warzyw na szybko

Wszystkie Warzywa dokładnie umyć. Pokroić kapustę i wrzucić do miski. Pomidory pokroić w plasterki i dodać do kapusty. Ogórki obrać ze skórki i pokroić w półkola. Papryki pokroić w kosteczki. Cebule obrać ze skórki i pokroić we wstążki. Marchew też obrać ze skórki i potrzeć na tarce. Wszystko wymieszać w misce. Dodać szczyptę cukru i odstawić na 5 min. Następnie przyprawić solą i pieprzem. W osobnym naczyciu wymieszać olej i ocet bazylię i majeranek. Wlać do sałatki i wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszać. Podawać po 10 minutach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Faustyna 29.12.2010 10:23
Zdrowa i apetycznie wyglądająca sałatka:)
aga130982 29.11.2010 11:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak