Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bidula sardyńska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczek natki pietruszki
masło 50 g
gałka muszkatołowa
pieprz
sól
chleb 1 bochenek wiejskiego
ser żółty 300 g (tarty)
rosół z kostki 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Bidula sardyńska

Chleb pokroić na kromki i zrumienić w tosterze lub piekarniku. Prostokątną formę do pieczenia natłuścić i wyłożyć grzankami. Każdą warstwę posypać obficie serem, posolić, popieprzyć, posypać posiekaną natką i tartą gałka muszkatołową, przykryć wiórkami masła, a następnie zalać gorącym rosołem. Ostatnią warstwę powinien stanowić chleb posypany serem i natką. Zapiekać w gorącym piekarniku 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 22.04.2011 00:11
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak