Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberek wieprzowych 1 kg
musztardy 2 łyżki
cebuli 30 dkg
czosnek 2 ząbki
delikat do mięs do smaku
olej roślinny 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone z cebulką

Myjemy, osuszamy i kroimy żeberka w paski. W oddzielnym naczyniu przygotywujemy zalewę z oleju, musztardy, duszonego czosnku i przypraw. Mięso moczymy w zalewie i odkładamy na kilka godzin w zimne miejsce. Następnie na patelni obsmażamy żeberka na złoty kolor i wkładamy do garnka podlewając niezbyt dużą ilością wody. Dusimy do uzyskania miękkości, czyli ok. 45. min. W tym czasie
na patelni smażymy pokrojoną w talarki cebulę. Uduszone mięso przykrywamy warstwą celuli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.12.2012 10:42
pyszny obiadek
iwona332 20.08.2011 12:21
super
adam1f 21.02.2011 23:31
wspaniałe
jolaxa 14.12.2010 15:30
mmmmmm
iziona 18.11.2010 09:14
Mój mąż za takie żeberka ,dałby się oskubać . Mój sposób różni się troszkę od tego ,ale i ten wart jest wypróbowania .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak