Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier jagodowo-miodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 75 dag
jagody 10 dag
spirytus 1 l
Goździki całe Prymat 4 szt
cynamon kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Likier jagodowo-miodowy

Jagody opłukać, wrzucić do słoja, zalać spirytusem wraz z korzeniami, szczelnie zamknąć. Macerować przez 2 - 3 tygodnie, od czasu do czasu potrząsnąć słojem. Zlać płyn, przecedzić przez płótno. Miód rozpuŻcić w szklance wody, dodać jeszcze 1 litr, gotować, aż odparuje do objętoŻci 3 - 4 szklanek. Do gorącego wywaru wlać zaprawiony jagodami i przyprawami spirytus, ostudzić, przefiltrować, rozlać do butelek, dobrze zakorkować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 07.08.2011 22:20
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak