Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
mleko
jajko 1
szpinak mrożony opakowanie
sól, pieprz do smaku
parówki 1 kg
pomidory 1 kg
oliwa
czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ze szpinakiem

Czosnek utrzeć w moździerzu, wymieszać razem ze śmietaną lub innym nabiałem. Z mąki, mleka, jajka, soli zrobić ciasto naleśnikowe. Dodać szpinak i wymieszać. Usmażyć na patelni naleśniki. Pkroić pomidora w łódki. Na każdy nalesnik położyć parówkę, pomidora i zwinąć. Smażyć z dwóch stron. Podawać polane sosem czosnkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 19.04.2011 11:22
muszą być pyszne !
patusia 09.04.2011 13:27
Niestety po raz kolejny dodano zdjęcie do mojej potrawy przez kogoś innego i zdjęcie to w żaden sposób nie odzwierciedla mojego przepisu!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak