Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolmopsy z opiekanych śledzi z ogórkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
olej do smażenia
sól
woda 3 szklanki
ocet 10 % szklanka
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
cebula
cukier do smaku
sól
ogórek konserwowy kilka
filety śledziowe kg (zielone)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolmopsy z opiekanych śledzi z ogórkiem

Filety opłukać posolić, oproszyc pieprzem najlepiej odstawić do lodówki na noc. Następnego dnia zagotować wodę dodając cebulę pokrojoną w piórka, ziele, liście laurowe, ocet, sól i cukier do smaku. Ostudzić. Pojedyńcze filety obtoczyć w mące i smażyć na oleju. Ostudzić. górki konserowe pokroic na ćwiartki. Usmażone układać na desce, na kazdy płat polożyć kawałek ogórka, zwinać w rulon jak rolmopsa i spiąć wykałaczką. Wszytkie rolmopsy ułozyc w misce i zalać ostudzoną zalewą. Do zalewy można wlać trochę przysmażonej oliwy ze smażonych śledzi. Wpływa to na kolor i smak potrawy. Rolmopsy zostawiamy na noc w lodówce aby sie smak przegryzł. Wyjmujemy odcedzając z zalewy i podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 14.06.2011 23:33
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak