Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti aglio olio e peperoncino

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 50 dag
oliwa 100 ml
czosnek 1 główka
chilli 1
parmezan starty
zielona pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti aglio olio e peperoncino

Ugotować makaron al dente w osolonej wodzie. Czosnek pokroić w kostkę, papryczkę przekroić na pół, usunąć gniazda i pokroić w paseczki. Na patelnię wlać oliwę, wrzucić czosnek i papryczkę, chwilę posmażyć. Odcedzony makaron wrzucić na oliwę i chwilę potrzymać na ogniu. Dokładnie wymieszać, aromatyczna oliwa powinna pokrywać cały makaron. Danie podawać posypane startym parmezanem i natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 09.04.2011 19:33
wygląda ciekawie
kate.500 09.04.2011 19:33
wygląda ciekawie
adam1f 14.03.2011 21:57
smacznie wygląda
adam1f 14.03.2011 21:57
smacznie wygląda
PaniMISIOWA 23.02.2011 16:53
czuję włoskie klimaty!
Grażyna13 28.12.2010 10:20
Pyszne to spaghetti :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak