Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik z marchwią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
cukier 25 dag
marchewka 50 dag
olej 3/4 szklanki
jajko 4 szt.
proszek do pieczenia
rodzynki 5 dag
orzechy laskowe 5 dag
orzechy włoskie 5 dag
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: piernik z marchwią

Połowę cukru zrumień na suchej patelni. Dodaj 3-4 łyżki wody, mieszaj do rozpuszczenia, zagotuj.
Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Żółtka utrzyj z cukrem. Połącz z połową mąki, olejem, karmelem i przyprawą do piernika. Wymieszaj z pozostałą mąką i marchewką, a na koniec z bakaliami oraz pianą z białek. Ciasto przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.04.2015 16:03
przepis super
Margo1 11.04.2015 18:51
super wygląda
Jagódka77 08.04.2015 15:09
bardzo dobry piernik
marta1371 01.05.2011 17:06
piernik z marchewką smaczny
Tika4444 23.11.2010 09:40
ale fajne, do ciasta \"przemycona\" zdrowa marchewka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak