Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso mielone z granatem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso wieprzowe 60 dag
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz
sos sojowy 1 łyżka
granat 4 mało dojrzały

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso mielone z granatem

Granaty myjemy , sparzyć gorącą wodą.Przekroić na pół i wydrążamy pestki z sokiem.. Środki oczyścić z błonek i wymyć, osuszyć.Oliwę rozgrzać dodać mięso mielone i smażyć. Dodać pestki granatu z sokiem , wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem , dodać sos sojowy..Mięso nakładamy do połówek granatu. Następnie zapiekamy ok 5 minut w piekarniku.podajemy na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 29.08.2011 11:38
apetyczne to mało powiedziane :-)
treonina 29.08.2011 11:38
apetyczne to mało powiedziane :-)
madzialena19 18.11.2010 17:56
Wspaniały przepis.
madzialena19 18.11.2010 17:56
Wspaniały przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak