Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 50 dag
ząbek czosnku
imbir
sos sojowy 3 łyżki
wytrawne sherry 3 łyżki
sól i pieprz
seler naciowy 4 pędy
zielona papryka
żółta papryka
cebula 1
olej arachidowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z papryką

Mięso pokroić w pasma, czosnek oraz imbir posiekać i wymieszać z sosem sojowym, sherry odrobiną soli i dużą ilością pieprzu.dodać mięso obtoczyć w marynacie i pozostawić w niej przez około 30 minut najlepiej w lodówce.
seler pokroić w cienkie plasterki. paprykę pokroić w cienkie pasma. cebulę posiekać.
usmażyć mięso.
warzywa i cebulę włożyć na patelnię, mieszając smażyc przez 3 minuty dodać mięso i marynatę, podgrzać, całość przyprawić solą i pieprzem. podawać z ryżem:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak