Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka zapiekana z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fenkuł 1
brokuły 50 dag
pieczarki 20 dag
dymki 2
gotowana szynka 20 dag
olej 1 łyżka
mleko 1/2 szklanki
śmietana 30% 15 dag
jaja 2
sól i pieprz
gałka muszkatołowa
ser 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka zapiekana z warzywami

Fenkuł pokroić na paski poprzecznie do włókien. brokuły oddzielić od kłąbu. grzyby i cebulę pokroić w kostkę. szynkę pokroić w kostkę.. warzywa i szynkę smażyć na średnim ogniu przez 5 minut. Wymieszać mleko ze śmietaną i jajkami, przyprawić do smaku. warzywa włożyć do płaskiej formy, polać mlekiem z dodatkami.
Oprószyć serem i wstawić do zimnego piekarnika. piec przez 30minut w temp. 200*C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak