Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
kapusta 1 główka
kostka rosołowa
sól, pieprz
cebula 1 szt
ryż 2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Ryż ugotować. Kapuste sparzyć. Usunąć głąb i obgotowywać, ściągając kolejne liście - ostrożnie, żeby ich nie zniszczyć Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć. Cebulę, ryż i mięso dokładnie wymieszać i przyprawic do smaku. Gołąbki zwijać, kładąc na liść ok. 2 łyżki farszu. Zawijać. Włożyć do naczynia i zalać ok. 2 szklankami wody z rozrobioną kostką rosołową. Dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 14.12.2013 22:03
pysznie wygladaja
Seba 17.08.2011 00:14
pycha
Tika4444 14.03.2011 15:09
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak