Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły w maśle czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 1 kg
rosół warzywny 1/2 szklanki
sól
czosnek 2 ząbki
masła 125 g
pieprz czarny
parmezan 50 g
wino białe wytrawne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły w maśle czosnkowym

Brokuły:
odciąć od głąba, łodygi nieco skrócić oraz naciąć na krzyż spody.
rosół warzywny z dodatkiem białego wina i 1/2łyżeczki soli zagotować. włożyć brokuły i gotować pod przykryciem przez około 12minut aż będą miękkie.
masło stopić i wymieszać z rozdrobnionym czosnkiem.
brokuły opruszyć solą i pieprzem polać masłem czosnkowym lub podać masło w oddzielnej miseczce posypać parmezanem i podawać:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak