Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka nadziewane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2kg
udka kurczaka 4
cebula
sól
pieprz
masło
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: udka nadziewane

Pieczarki posiekać,usmażyć na maśle,ostudzić,dodać 2jajka i trochę bułki tartej.Udka oddzielić od kości,lekko nasolić,nadziać farszem,panierować w mące i jajku.Na patelni rozgrzać 1kostkę masła,rozgrzać,położyć udka,obracać na boki w miarę potrzeb.Dodać masło,dusić do miękkości pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 28.12.2011 10:32
super
Zoso 17.09.2011 23:13
smakołyki
Allice 14.07.2011 19:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak