Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbasa zwyczajna

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 5kg
wołowina 3kg
czosnek 3główki
pieprz 2op
jelita

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbasa zwyczajna

Mięso wieprzowe nasolić i na 2doby pozostawić.Wołowinę nasolić i również pozostawić.Mięso wołowe zmielić na drobnym sitku,a wieprzowe na grubym,czosnek posiekać.Do miski wlać 2szkl. solanki i 2opakowania pieprzu,wymieszać z mięsem wołowym,dodać mięso wieprzowe i przyprawić.Jelita namoczyć wcześniej w wodzie-po uwędzeniu parzyć 15min w wodzie (nie gotować)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 27.03.2012 21:19
swojska pyszna kiełbasa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak