Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot ze śliwek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1200 g
śliwki 4 kg
woda 10 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot ze śliwek

Umyte i dojrzałe śliwki włożyć do 2-3 szklanek z wrzącą wodą, zagotować oraz odcedzić, po czym układać w słojach wekowych. Z wody w której zostały obgotowane śliwki oraz cukru należy ugotować syrop, gorącym syropem zalać śliwki. Słoje zakręcić i pasteryzować z wodą w temperaturze 90 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak