Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z piersi kurczaka 40 dag
czosnek 1 ząbek
olej 7 łyżek
sok z cytryny 3 łyżki
łagodna curry 1 łyżka
marchew 1
sól
zielona i czerwona papryka
małe cebule 2
plasterki boczku 6
pieprz czarny

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z kurczaka

Mięso podzielić na 12 kostek. czosnek wycisnąć do miski dodać 4 łyżki oleju sok z cytryny curry i wymieszać. mięso ułożyć w marynacie, przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Marchew pokroić w ukośne plastry i wrzucić na 3 minuty do wrzącej osolonej wody. papryki pociąć na kawałki. cebulę pokroić na ósemki.

Mięso wyjąć z marynaty i zawinąc każdy kawałek w boczek. Na każdą szpadkę nawinąć po 3 kawałki mięsa przekładane warzywami. posypać solą i pieprzem.
szaszłyki smażyć w pozostałej ilości oleju przez 8-10minut, obracając często i smarując marynatą. Podawać z ryżem i różnymi sosami:)!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak