Rzodkiewki marynowane z miodem :

Rzodkiewki marynowane z miodem :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • olej słonecznikowy

    1/3 szklanki
  • sokm z cytryny

    1/3 szklanki
  • ocet 10 %

    1/3 szklanki
  • miód

    3 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

    1/2 łyzeczki
  • pieprz czamy mielony Prymat

    1/2 łyzeczki
  • woda

    1 (przegotowana)
  • gorczyca biała cała

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte rzodkiewki przekroić na połówki ( lub ćwiartki zależnie od wielkości ). Olej, wodę , sok z cytryny, ocet , miód, czosnek, gorczycę, sól, pieprz zagotować .Rzodkiewki ułożyć w 2 słoikach ( jak po majonezie ) i zalać gorącą zalewą . Zakręcić dobrze słoiki i pasteryzować 20 minut . Nadają się do jedzenia po 2 tygodniach .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

monika154

03.09.2011 10:43
ciekawe

Agnieszka/picola

13.08.2011 22:58
dobre

Neetka90

12.01.2011 16:10
ślicznie

eli_555

13.07.2010 22:03
Pychotka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat