Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki cukiniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 ale duża
Bułka tarta klasyczna Prymat pół szklanki
jajko 2
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki cukiniowe

Cukinie umyj, obierz i pokrój na plastry o grubości około 1 centymetra. Kupując cukinię, postaraj się wybrać dość grubą, bo taka najlepiej nada się do tej potrawy. Olej rozgrzej na patelni. Jajka rozbij, dodaj do nich sól i pieprz do smaku i dokładnie wymieszaj. Plastry cukinii najpierw zanurz w jajku, potem obtocz w bułce tartej. Smaż około 5 minut z jednej strony.

Podawaj ze świeżym pieczywem. Gorąco polecam.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 13.01.2011 09:17
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak