Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z warzywami na kolorowo

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wody 0,6 l
ryż 30 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 1
ząbek czosnku
pomidory 2
oliwy 2 łyżki
śmietana 22% 10 dag
sól i pieprz
starta gałka muszkatołowa
siekanej natki pietruszki 2 łyżki
groch 10 cukrowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z warzywami na kolorowo

ryż ugotować na sypko.

szczypior, czosne, cebule drobno posiekać. cukinię pokroić na \"zapałkę\". Pomidory pokroić w kostkę.

dymkę czosnek groch i cukinię smażyć na średnim ogniu ciągle mieszając przez okolo 3minuty.

dodać pomidory i śmietanę dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 3 minuty aż warzywa zmiękną.

ryż dodać do warzyw, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. podawać przybrany natką!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 24.07.2011 09:19
super
Emilia21 24.07.2011 09:18
super
Emilia21 24.07.2011 09:18
super
Dorota76 17.11.2010 18:34
fajny kolorowy przepis
suzana 17.11.2010 16:52
piekne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak