Leczo z cukini i papryki

Leczo z cukini i papryki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1
  • papryka czerwona

    1
  • cebula

    1
  • czosnek

    3 ząbki
  • kiełbasa śląska

    2
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bazylia

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • przecier pomidorowy

    1
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Cukinię umyj dokładnie, obierz i pokrój w wąskie paski. Cebule i czosnek posiekaj. Paprykę umyj, wydrąż i pokrój w drobną kosteczkę. Kiełbasę śląską pokrój w plasterki.
Oliwę rozgrzej na dużej, głębokiej patelni. Najpierw podsmaż cebulę i czosnek, potem dodaj kiełbasę, a po 10 minutach dorzuć cukinię i paprykę. Całość smaż jeszcze 20 minut. Na koniec dodaj przyprawy i przecier pomidorowy. Leczo dokładnie wymiesza.

Potrawa najlepiej smakuje podawane z ryżem.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Niunia

18.08.2012 17:21
smaczna

novita23

07.08.2011 20:45
tez robię

agata1722

14.07.2011 13:02
lobię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat