Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój pyszny bigos

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
boczek 30 dkg
kiełbasa 1 laska
mięso 50 dkg
cebula 2
pieczarki 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Mój pyszny bigos

Kapustę odsączamy z soku i kroimy, wrzucamy do garnka z małą ilością wody, gotujemy. Mięso(ostanio robiłam z żeberkami, bo akurat to miałam w domu) gotujemy do miękkości, wodę można dolać do kapusty, a mięso studzimy i kroimy w małe cząstki, wrzucamy do kapusty. Jak już kapusta jest miękka, obieramy i kroimy pieczarki, cebulę kroimy w kostkę, razem podsmażamy na patelni z małą ilością najlepiej smalcu(kapusta lubi tłuszcz). Dokładamy do kapusty. Na koniec kroimy boczek wędzony i kiełbasę, smażymy razem(jak boczek jest tłusty, to bez tłuszczu). Dodajemy kiełbasę i boczek do kapusty, doprawiamy majerankiem, solą i małą ilością pieprzu. Najlepiej smakuje po kilkukrotnym przegotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 27.02.2014 21:22
pyszny bigos
aleksa123 20.09.2011 20:43
uwielbiam bigos z kiszonej kapusty:-)
mirosława4 19.04.2011 21:48
smaczny
iwona332 16.04.2011 12:37
super
iwona332 16.04.2011 12:37
super
anemon 06.04.2011 21:48
Pyszny bigos.
Teresa19 17.02.2011 11:10
Pyszny.
m1monika 24.01.2011 18:37
pyszny bigosik!!!
mysza666 19.12.2010 12:26
Ja się chyba jutro wezmę, jak znajdę dobrą kapustę:)
ben-ka 19.12.2010 12:21
Dzisiaj ja zaczynam gotowanie bigosu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak