Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczki rzodkiewek 2
pomidory 2
czerwone papryki 2
pęczek szczypiorku 1/4
pęczek koperku 1/2
rzeżuchy 2 łyżki
śmietany 3 łyżki
łyżka octu
średio ostra musztarda 1 łyżka
sól i pieprz
sałata
olej 5 łyżek
kalarepa 1 mała szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka warzywna

1. Rzodkiewke pokroić w prążki, pomidory na drobne kawałki. cukinię pokroić na \"zapałkę\", paprykę pokroić w cienkie paski. kalarepę zetrzeć na grubej tarce.
2. szczypiorek i koperek posiekać. rzeżuchę dołączyć i wymieszać.
3. wymieszać śmietanę ocet i musztardę, dodać sól i pieprz. olej dodawać stopniowo, ubijając trzepaczkądo piany, aż deressing zgęstnieje na krem.
4. Sałatkę polać dressingiem wymieszać i odstawić na ok. 10minut, udekorować sałatą:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 11.10.2011 13:39
super
Emilia21 11.10.2011 13:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak