Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warzywa z szynka w kokardach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 25 dag
cebula 1
pieczarek 25 dag
marchewki 2
małe cukinie 2
rosołu warzywnego 2 szklanki
twarożku ziołowego 10 dag
sól i pieprz
siekanego tymianku 1 łyżeczka
gotowanej szynki 15 dag
tłuszcz do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: warzywa z szynka w kokardach

1. Makaron ugotować wg. przepisu.
2. cebulę pokroić w kostkę. pieczarki pokroić w ćwiartki zależy od wielkości.
3. Marchewki i cukinię zetrzeć na grubej tarce.
4. Cebulę zeszklić i dodać pieczarki. Smażyć przez 5 minut.
5. Dodać rosół i serek, zmieszać tak aby serek się rozpuścił dodać starte warzywa, wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dusić przez 5minut.
6. Chudą szynkę bez tłuszczu pokroić w paski i wraz z makaronem dodać do jarzyn. Podgrzać. Podawać najlepiej z zieloną sałatą:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 16.08.2011 10:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak