Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z sosem cytrynowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 1
śmietana 18 proc ok.150 ml
szczypiorek
pieprz i sól
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z sosem cytrynowym

Łososia dowolnie przyprawić, obtoczyć w mące i smażyć na patelni na złoty kolor. Cytrynę przekroić na pół. Z jednej połówki wycisnąć sok a następnie połączyć go ze śmietaną. Dodać szczypiorek oraz sól, pieprz i czosnek. Usmażoną rybę wyłożyć na talerz a obok położyć kleks ze śmietany. Drugą polówkę cytryny pokroić w plastry a potem na ćwiartki i wetknąć w śmietanę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak