sernik kakaowo-kokosowy

sernik kakaowo-kokosowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biały ser

    0,5 kg
  • masło

    0,5 kostki
  • wiórki kokosowe

    10 dkg
  • jaja

    4 sztuka
  • cukier

    2 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • mleko

    2 szklanka
  • olej

    0,5 szklanka
  • kakao

    2 łyżki
  • dżem

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mąka

    2 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser:
0,5 kg białego sera
0,5 kostki masła
10 dkg wiórków kokosowych
2 jaja
1 szkl.cukru
olejek migdałowy
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Ser zemleć dwa razy.Wszystkie składniki utrzeć, dodać wiórka.
Ciasto:
2 jaja
1 szkl. cukru
1 szkl. mleka
0,5 szkl. oleju
2 łyżki kakao
2 łyżki dżemu
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 szkl. mąki pszennej
Wszystkie składniki wymieszać. Utarty ser kłaść kupkami na blachę i zalać wszystko ciastem.
Piec w temp. 180-200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

10.05.2011 14:38
serniki są najlepsze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat