Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka wieprzowaz bakłażanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 0,5 kg
bakłażan 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
olej
mąka pszenna 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka wieprzowaz bakłażanem

Umytą wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki. Obsmażyć na rozgrzanej patelni w mące z obu stron. Przełożyć do garnka i dodać troszkę wody. W tym czasie bakłażan, marchewkę i cebulę pokroić w kostkę i dodać do wątróbki. Posolić, popieprzyć do smaku. dusić na małym ogniu dopóki wątróbka nie będzie miękka. Można tez dodać ząbek czosnku. Podawać jako dodatek do ryżu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 29.01.2011 14:45
apetycznie to nie wygląda :(((

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak