Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja po polsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

6 jaj
4 łyżki masła
pol peczka szczypiorku
4 lyzki bulki tartej
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja po polsku

Jaja wyjmij z lodówki wcześniej i poczekaj, aż będą miały temperaturę pokojową – wtedy podczas gotowania nie popękają. Ugotuj je na twardo i ostudź. Bardzo ostrym nożem przetnij wzdłuż na połówki. Wybierz ze skorupek zawartość, drobno posiekaj. Dodaj pokrojony szczypiorek i 2 łyżki masła, dopraw solą i pieprzem, dobrze wymieszaj. Nakładaj nadzienie do skorupek, wierzch posyp odrobiną bułki tartej. Pozostałe masło rozgrzej na patelni, smaż jaja farszem do dołu przez 3-5 minut, aż bułka się ładnie zarumieni. Podawaj na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak