Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

•opakowanie szerokiego makaron
•¾ kg białej kapusty
kg kapusty kiszonej
2 cebule
sol,cukier i pieprz
smalec 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kapustą

Białą kapustę obierz z wierzchnich liści, pokrój na kawałki i wrzuć do osolonego wrzątku. Gotuj ok. 20 minut, aż będzie miękka. Ugotuj kiszoną kapustę. Cebulę drobno posiekaj, zrumień na tłuszczu. Oba rodzaje kapusty dobrze odciśnij z wody na sitku. Zmiel w maszynce, wymieszaj z cebulą, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Wrzuć na patelnię, podsmaż chwilę, żeby odparowała reszta wody. Makaron ugotuj al dente, wymieszaj z kapustą, włóż do żaroodpornego naczynia. Zapiekaj pół godziny w temperaturze 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak