Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczaka w rozmarynie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczaka
czosnek
Zalewa:
woda 1/2 l
cukier 2 łyżki
sól 1 łyżka
saletra 1 dag
rozmaryn 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczaka w rozmarynie

Mięso nacieramy czosnkiem, odstawiamy na 2-3 godziny. Przygotowujemy zalewę: wszystkie składniki gotujemy. Mięso zalewamy zalewą na 2 dni w odstawiamy w chłodne miejsce. Po 2 dniach zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 25.11.2010 14:05
Mjami mjami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak