Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytka kukurydziane

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka kukurydziana ok 2 łyżki
mąka ziemniaczana ok 2 łyżki
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: kopytka kukurydziane

Ugotowane ziemniaki odcedzić i wystudzić, przepuścić przez praskę.
W misce wymieszać ziemniaki z mąkami i jajkami. Ciasto ma być takie jak na zwykłe kopytka.
Na stolnicy podsypać mąką kukurydzianą i z wałków odkraiwać kluski, wrzucać na osolony wrzątek.
Po wypłynięciu na wierzch jeszcze chwilę gotować. Najlepsze są odsmażane na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 09.04.2011 07:49
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak