Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki cielęce z szynką i szałwią

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

•6 cienkich plastrów cielęcej
•6 plastrów szynki parmeńskiej
•18 listków szałwii
kieliszek białego wina
•2 łyżki kaparów
5 łyzek oliwy
sól i pieprz
•18 szpadek do szaszłyków
bulion cielęcy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki cielęce z szynką i szałwią

Mięso delikatnie rozbij, każdy kawałek podziel na 3 części i dopraw. Na 3 podziel również plastry szynki. Na każdym kawałku cielęciny połóż porcję szynki oraz listek szałwii, zepnij szpadką. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż mięso po 5 minut z każdej strony. Odłóż i trzymaj w cieple. Na tę samą patelnię wlej wino, odparuj, wlej bulion i znów odparuj do połowy objętości. Dodaj posiekane kapary, dopraw i włóż mięso. Gotuj 2 minuty i podawaj z ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak