Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka w szynce parmeńskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 piersi kurczaka
•100 g liści świeżego szpinaku
2 łyżki masła
•małą cebulę
•łyżkę posiekanego szczypiorku
plastry szynki parmeńskiej
•sól i świeżo zmielony czarny
camembert 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka w szynce parmeńskiej

Piersi kurczaka rozbij na cienkie filety. Świeży szpinak umyj i dokładnie osusz, przełóż na patelnię i na średnim ogniu smaż przez minutę. Wyłóż na sitko i bardzo dokładnie odciśnij, następnie posiekaj i przełóż do miski. Na patelni rozgrzej łyżkę masła, dodaj cebulkę i zeszklij ją, nie rumieniąc. Wrzuć szpinak razem z pokrojonym na kawałki serem Camembert, szczypiorkiem i roztrzepanym jajkiem. Dopraw solą i pieprzem. Plastry szynki rozłóż na blacie obok siebie, tak aby zachodziły jeden na drugi. Na nich połóż piersi kurczaka, a następnie rozłóż nadzienie ze szpinaku. Zwiń w roladkę, spinając wykałaczkami. Roladki posmaruj łyżką roztopionego masła, ułóż na małej blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190˚C. Piecz 30 minut, aż szynka będzie chrupiąca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak