Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z parówką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 12 sz
mąka 3 szklanki
drożdże 1/3 kostki
jajko 3 szt
sól 1 łyżeczka
cukier szczypta
keczup pikantny do smaku
woda 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z parówką

Drożdże wraz z łyżką mąki,szczyptą cukru i połową szklanki wody rozrabiamy i odstawiamy w ciepłe miejsce.Do miski wsypujemy 3 szklanki mąki,łyżeczkę soli,wbijamy 3 jajka,wlewamy drożdże i rozrabiamy ciasto.Ciasto rozwałkowujemy,wycinamy prostokąty.Parówki przecinamy na pół,zawijamy je w ciasto,tak aby nie wystawały,wkładamy do wysmarowanego masłem i posypanego mąką prodiża.Całość pieczemy co najmniej 45 minut.
Pod koniec pieczenia bułki smarujemy roztrzepanym białkiem.Po upieczeniu można polać keczupem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 28.03.2012 19:28
coś dla mnie :)
PaniMISIOWA 07.05.2011 08:05
musi być pyszne
ElizaT 19.11.2010 09:20
ja również
Tomek16 18.11.2010 14:52
spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak