Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

frytki z polenty z mozzarellą i szynką szwarcwaldzką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

•opakowanie polenty instant
4 lyzki oliwy z oliwek
•6 plastrów szynki szwarcwaldz
sól i pieprz do smaku
mozarella 6 kulek

Przepis i sposób przygotowania na: frytki z polenty z mozzarellą i szynką szwarcwaldzką

Polentę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, gorącą rozlej w szerokim naczyniu tak, żeby warstwa kaszki była gruba na centymetr. Ostudź, pokrój tak jak frytki. Na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż kawałki polenty na złoto z każdej strony. Rozłóż na talerze. Na każdym połóż po kulce mozzarelli i plastrze szynki. Skrop oliwą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak